Een vegetarische BBQ

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die bewust met eten omgaan. Toch kunnen ook zij deelnemen aan een barbecue festijn. Je zal er wel vooraf rekening mee moeten houden omdat deze personen aan bepaalde gerechten gebonden zijn. Er zijn tegenwoordig nogal wat personen die vegetarisch eten. Toch kunnen ook zij deelnemen aan een barbecue. Een bbq vegetarisch komt tegenwoordig vaker voor dan we misschien op de eerste plaats denken. Indien we alle spullen bij een slager bestellen, kunnen we ook aangeven dat er een schaal bij moet zijn die gebruikt kan worden voor een vegetarische bbq. Daar zal dan een goede slager zeker rekening mee houden. Er zal dan een aparte schaal bijzitten voor een vegetarische bbq.

Vegetarische BBQ bestellen

Ook al ben je dus gericht op het vegetarische eten kun je meedoen met een vegetarisch bbq. Ook een vegetarisch bbq kan heel smakelijk zijn. Het is vaak een verkeerde gedachte dat er vegetarisch niet lekker kan worden gegeten Dat is een verkeerde gedachte.

 

Vegetarische gerechten voor het barbecueën

Gepofte aardappel. De gepofte zoete aardappel is heel smakelijk tijdens een barbecue. Wanneer je de zoete aardappel eerst insmeert met olijfolie en daarna in aluminium verpakt, kan je hem heerlijk eten als hij gaar is.
Gepofte bieten. Je legt de doorgesneden bietjes op folie en besprenkel ze met olijfolie peper en zout. Als ze op het rooster liggen en gaar zijn, zijn ze heerlijk om te eten.
Fruitspiesen. Deze kun je vooraf klaarmaken. De fruitspiesen zijn niet voor op de barbecue. Je kunt de spiesen heerlijk eten als bijgerecht.
Hamburgers. Er worden tegenwoordig veel vegetarische hamburgers in winkels verkocht. Deze kun je gebruiken voor de barbecue.
Groenten. Er zijn veel groentesoorten die je kunt gebruiken voor het grillen op een barbecue. Denk aan asperges, paprika’s, tomaten, aubergines enzovoort. De tijd dat de groente gaar is, moeten we goed in de gaten houden.
Mais. Ook zij worden vaak gebruikt op een gril. Ze zijn heerlijk om te eten als ze goed gaar zijn.

 

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Iemand die vegetarisch is, hoeft zeker geen honger te lijden wanneer men gaat barbecueën. Ook hij of zij kan zeker met de groep meedoen. Je zal er met de samenstelling van de producten vooraf rekening mee moeten houden, maar als dat is gebeurd, is er voldoende om te eten, voor iedereen. Ook voor de persoon die vegetarisch eet, is er dan gewoon plaats in de groep. Het zal niet opvallen dat er een vegetarische eter bijzit. Dus ook voor een bbq vegetarisch is er voldoende te maken en te kopen.