Het houden van een buurt BBQ

Er wordt tegenwoordig, om de sfeer in de buurt goed te houden, vaak een keer per jaar een gezamenlijke buurt bbq gehouden. Tijdens zo’n buurt bbq is het vaak een gezellige boel waarbij iedereen met elkaar praat, eet en drinkt. Ook nieuwe buren die er zijn komen wonen worden hierdoor sneller in de gemeenschap opgenomen. Zij zullen zich hierdoor eerder thuis voelen. Er zijn voor de organisatoren een aantal regels waar men zich aan moet houden. Een goede bbq organiseren is aan bepaalde regels onderworpen. Een bbq organiseren vereist heel wat tijd. Zo'n bbq kan als een straatfeest of buurtfeest worden bekeken. Een straatfeest of te wel het buurtfeest kan zeer gezellig zijn wanneer er goede afspaken zijn gemaakt.

Buurt BBQ pakket bestellen

De belangrijkste tips voor een goede buurt barbecue.

Afspraken. Op de eerste plaats is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt. Indien er een bijdrage wordt gevraagd, voor de aanschaf van de spullen, dan moet dat vooraf allemaal zijn geregeld. Waar wordt de barbecue gehouden? Indien het bij een persoon in de tuin plaats vindt, zal je gezamenlijk alles moeten klaarzetten maar ook opruimen.

 

Kinderen. Er moet vooral ook aan de kinderen worden gedacht. Zorg ervoor dat de kinderen het eerst hun eten krijgen. Ook moeten ze zich niet gaan vervelen. Dat kun je bereiken door het plaatsen van bijvoorbeeld een springkussen. Ook het tevoorschijn halen van buitenspeelgoed kan nuttig zijn.

 

Uitnodigingen. Bij het versturen van de uitnodigingen is het belangrijk dat er geen personen worden vergeten. Roddel niet over personen die niet aanwezig zijn. Probeer een gezellig sfeer te onderhouden. Ook voor de nieuwe buren is de barbecue belangrijk. Zo kunnen ze gemakkelijk integreren in de gemeenschap. Iedereen moet de uitnodiging ontvangen.

 

Foto’s maken. Zorg ervoor dat er foto’s worden gemaakt. Probeer de foto’s binnen een week te verspreiden onder de personen die aanwezig waren. Dat roept altijd leuke herinneringen op voor later.


Het eten en drinken. Wanneer er een of meerdere personen voor zorgen dat het eten wordt gebraden, is het belangrijk dat alles goed gaar is voordat het verspreid wordt. Houdt de groentes en salades zo lang mogelijk in de koelkast. Dek alles goed af in de buitenlucht. Zorg ook voor voldoende limonade en vruchtensappen. Dat zijn heerlijk dranken die bij een barbecue gedronken kunnen worden.

Indien alles goed georganiseerd wordt, zal een barbecue zeker jaarlijks herhaald worden. Ouders die kinderen hebben, die zich ook zeer goed vermaakt hebben, zullen zeer tevreden zijn.